Big Green Egg

De Big Green Egg® is gebaseerd op de ruim 3000 jaar oude Aziatische kleioven, een zogenaamde ‘kamado’.

Men ontwikkelde een geperfectioneerde variant met behulp van moderne technieken en materialen, zoals door NASA ontwikkeld keramiek. Er werd gekozen om deze in Mexico te laten produceren gezien de indrukwekkende geschiedenis en de bijbehorende productiemethodes van het land op het gebied keramiek. Door deze ultieme combinatie van de constructie, het fabriceren en het ongeëvenaarde keramiek is een Big Green Egg een zeer duurzaam kooktoestel met een langere levensduur dan vergelijkbare soorten.

Buiten koken heeft hierdoor een andere dimensie gekregen waar iedere bezitter van een Big Green Egg het hele jaar door kan genieten. De buitentemperatuur heeft, door het hoogwaardige keramiek, geen enkele invloed op de temperatuur binnen de EGG.

Mooi gegrild, mals vlees of een heerlijke vis in zoutkorst, roergebakken schelpdieren en een stoere stoofpot, knapperig brood en pizza’s met een krokante bodem of delicate desserts, u kunt ze zomer en winter op de Big Green Egg bereiden!

Een bestelling plaatsen?

We verlenen niet enkel het beste advies en service, geniet ook van ons groot aanbod aan toestellen te koop op onze webshop.