Home / Realisaties

Gent

ENTR – POWERED BY DE CENTRALE

In 2016 realiseerde Beneens NV de bouw van de nieuwe Antwerp International School te Ekeren. Uit de vele gegadigden werd Servito Machinery gekozen als partner voor de realisatie van de grootkeuken op maat. In overleg met de eindklant en afgestemd op de andere werkzaamheden installeerden we deze open keuken met self-service, tot tevredenheid van de klant.

Een meesterwerk van functionaliteit en elegantie

Bij dit project stond snelheid centraal, en we zijn verheugd te kunnen zeggen dat de realisatie vlekkeloos verliep. Vanaf het allereerste moment hebben we nauw samengewerkt met de teams van Bar Bulot en Electrolux Professional om hun visie te begrijpen en te vertalen naar een prachtige, op maat gemaakte keuken. Met onze expertise en toewijding hebben we ervoor gezorgd dat de oplevering binnen een recordtijd werd voltooid, zonder in te leveren aan de kwaliteit.

Het middelpunt van de keuken is het 8m² grote thermaline fornuis met een strakke afwerking dankzij de Swiss finish. De 2 SkyLine combi-ovens maken het plaatje compleet. Chef Destin Cannaert was erg onder de indruk van de programmeermogelijkheden: “Met behulp van het menu kan ik mijn eigen receptenboekje maken voor snelle en nauwkeurige bediening en gecontroleerde resultaten. Ook het schoonmaken gaat supersnel met de SkyClean functie, een volledig automatisch schoonmaakprogramma.”

De keuken bij Bar Bulot straalt nu een perfecte balans uit tussen functionaliteit en verfijning. Elk detail, van de hoogwaardige apparatuur tot de naadloze afwerking, is zorgvuldig gekozen om de culinaire creativiteit van het team van Bar Bulot te ondersteunen en te inspireren.

Uitdaging:

“Creëer een gebruiksvriendelijke open keuken”, een uitdaging die we met plezier aangingen.

Op basis van de wensen van de klant ontwikkelden we een eerste ontwerp in 2D en 3D. Dit plan werd aangepast waar nodig, tot het volledig beantwoorde aan de wensen en noden van onze klant.

Kooklijn:

De kooklijn is opgebouwd uit kooktoestellen van Electrolux Professional, type 900XP. Lasertechnologie maakt een strakke verbinding tussen de verschillende units van deze kooklijn mogelijk.

Van links naar rechts herkennen we volgende elementen: combisteamer, neutraal werkblad met gesloten front op open onderstel, bain-marie op open onderstel, 4-bek gasfornuis op open onderstel, pastakoker, 2-bek gasfornuis, neutraal werkblad met gesloten front op open onderstel, friteuse met 2 frituurbakken.

De kooklijn werd afgewerkt met frontale en zijdelingse plinten zodat er een strak en hygiënisch geheel bekomen werd.

Kooklijn:

Boven de kooklijn installeerden we een maatwerk dampkap. Omwille van de ligging van Entr werd deze dampkap voorzien van 2 speciale kenmerken:

  • een koolfilterkast met voorfilter en actieve kool om de uitgeblazen lucht te filteren en geuroverlast te beperken
  • geluidsdempers om de geluidsoverlast te beperken

Passe:

De passe is opgebouwd in 2 zones: een warme passe met bijhorende warmtebrug en een koude zone. Deze zones werden samengesteld uit gekoelde werkbanken, warmkasten en werktafelkasten van Electrolux Professional

Vaatwas:

Ondanks de open keuken was het belangrijk om de vaatwaszone volledig uit het zicht gehouden van de klanten te houden, daarom werd deze in een container geplaatst.

Deze specifieke opstelling deed ons kiezen voor de doorschuif vaatwasmachine van Hobart, AMX, met ingebouwd ventilatiesysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat er geen dampen vrijkomen bij het openen van de kap en bespaart op de installatie van een bijkomende dampkap. Met een waterverbruik van slechts 2 liter/cyclus is dit bovendien zowel een ecologische als financieel voordelige oplossing.

Koel- en vriescel:

Om de opslagcapaciteit voor gekoelde en diepvriesartikelen te vergroten, werd geopteerd voor een gecombineerde koel- en vriescel. Deze werden, geheel in lijn met de huisstijl, ingebouwd in een container zodat ze opgaan in het geheel.

 

Een eer om samen te werken aan uitmuntendheid

We willen het hele team van Bar Bulot bedanken voor hun vertrouwen in Servito en de mogelijkheid om aan dit prestigieuze project mee te werken. Het is een eer geweest om samen te werken met een restaurant dat bekend staat om zijn uitmuntendheid en om een bijdrage te leveren aan hun voortdurende succes.

Bekijk de foto’s van deze prachtige keuken en laat je inspireren door het vakmanschap en de schoonheid die we hebben gerealiseerd. We hopen dat deze nieuwe realisatie je zal enthousiasmeren en aansporen om contact met ons op te nemen voor jouw eigen keukenproject.

Servito, waar vakmanschap en verfijning samenkomen om jouw professionele droomkeuken te realiseren.

Testimonials

Wat onze andere klanten zeggen