Realisatie: Entr – powered by De Centrale

Realisatie: Entr – powered by De Centrale

Gent

ENTR, de culinaire vrijzone van DE CENTRALE waar geuren en smaken elkaar kruisen, zag het levenslicht in 2016. Servito bracht de wensen in kaart en creëerde een gebruiksvriendelijke ‘open’ keuken waar de chefs hun creativiteit kwijt kunnen.

Entr

Uitdaging:

“Creëer een gebruiksvriendelijke open keuken”, een uitdaging die we met plezier aangingen.

Op basis van de wensen van de klant ontwikkelden we een eerste ontwerp in 2D en 3D. Dit plan werd aangepast waar nodig, tot het volledig beantwoorde aan de wensen en noden van onze klant.

Kooklijn:

De kooklijn is opgebouwd uit kooktoestellen van Electrolux Professional, type 900XP. Lasertechnologie maakt een strakke verbinding tussen de verschillende units van deze kooklijn mogelijk.

Van links naar rechts herkennen we volgende elementen: combisteamer, neutraal werkblad met gesloten front op open onderstel, bain-marie op open onderstel, 4-bek gasfornuis op open onderstel, pastakoker, 2-bek gasfornuis, neutraal werkblad met gesloten front op open onderstel, friteuse met 2 frituurbakken.

De kooklijn werd afgewerkt met frontale en zijdelingse plinten zodat er een strak en hygiënisch geheel bekomen werd.

Ventilatie:

Boven de kooklijn installeerden we een maatwerk dampkap. Omwille van de ligging van Entr werd deze dampkap voorzien van 2 speciale kenmerken:

  • een koolfilterkast met voorfilter en actieve kool om de uitgeblazen lucht te filteren en geuroverlast te beperken
  • geluidsdempers om de geluidsoverlast te beperken

Passe:

De passe is opgebouwd in 2 zones: een warme passe met bijhorende warmtebrug en een koude zone. Deze zones werden samengesteld uit gekoelde werkbanken, warmkasten en werktafelkasten van Electrolux Professional

Vaatwas:

Ondanks de open keuken was het belangrijk om de vaatwaszone volledig uit het zicht gehouden van de klanten te houden, daarom werd deze in een container geplaatst.

Deze specifieke opstelling deed ons kiezen voor de doorschuif vaatwasmachine van Hobart, AMX, met ingebouwd ventilatiesysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat er geen dampen vrijkomen bij het openen van de kap en bespaart op de installatie van een bijkomende dampkap. Met een waterverbruik van slechts 2 liter/cyclus is dit bovendien zowel een ecologische als financieel voordelige oplossing.

Koel- en vriescel:

Om de opslagcapaciteit voor gekoelde en diepvriesartikelen te vergroten, werd geopteerd voor een gecombineerde koel- en vriescel. Deze werden, geheel in lijn met de huisstijl, ingebouwd in een container zodat ze opgaan in het geheel.

Ook een Servito keuken?

Testimonials

Wat onze andere klanten zeggen