Home / Realisaties

Brussel

FRANK.

De bedenkers van Frank. wilden, geïnspireerd door hun Australië-ervaring én uitgesproken passie voor koffie, een koffie-, ontbijt- en lunchbar oprichten in het centrum van Brussel. Praktijkervaring deden zij op bij o.a.: Seven Seeds, OR Coffee en Humus x Hortense. Aangezien -volgens het Australische principe- de ontbijt- en lunchgerechten zéér uitgewerkt en gastronomisch zijn, zocht met een strakke, praktische state-of-the-art (open) keuken met multifunctionele toestellen.

Een meesterwerk van functionaliteit en elegantie

Bij dit project stond snelheid centraal, en we zijn verheugd te kunnen zeggen dat de realisatie vlekkeloos verliep. Vanaf het allereerste moment hebben we nauw samengewerkt met de teams van Bar Bulot en Electrolux Professional om hun visie te begrijpen en te vertalen naar een prachtige, op maat gemaakte keuken. Met onze expertise en toewijding hebben we ervoor gezorgd dat de oplevering binnen een recordtijd werd voltooid, zonder in te leveren aan de kwaliteit.

Het middelpunt van de keuken is het 8m² grote thermaline fornuis met een strakke afwerking dankzij de Swiss finish. De 2 SkyLine combi-ovens maken het plaatje compleet. Chef Destin Cannaert was erg onder de indruk van de programmeermogelijkheden: “Met behulp van het menu kan ik mijn eigen receptenboekje maken voor snelle en nauwkeurige bediening en gecontroleerde resultaten. Ook het schoonmaken gaat supersnel met de SkyClean functie, een volledig automatisch schoonmaakprogramma.”

De keuken bij Bar Bulot straalt nu een perfecte balans uit tussen functionaliteit en verfijning. Elk detail, van de hoogwaardige apparatuur tot de naadloze afwerking, is zorgvuldig gekozen om de culinaire creativiteit van het team van Bar Bulot te ondersteunen en te inspireren.

UITDAGING SERVITO

De vraag van de klant was een uitdaging die we graag aangingen.

Onze tekenaar heeft een eerste 2D en 3D ontwerpen gemaakt. Na overleg met de klant werd het plan verder uitgewerkt tot de keuken die er vandaag staat.

Kooklijn:

Hier hebben we gekozen voor het Zwitserse merk Therma (onderdeel van de Electrolux Professional groep).
Dit sloot het beste aan op de wensen van de klant. We kozen voor de Modular 90 uitvoering met Thermodul naadloze verbinding tussen de toestellen. Deze verbinding verhindert het insijpelen van vloeistoffen en zorgt voor maximale hygiëne.
De onderkasten worden voorzien van grote afgeronde hoeken (H2-standaard) om eenvoudig te reinigen.
Het geheel werd gemonteerd op een RVS sokkel zodat de ruimte tussen de apparatuur en de vloer geheel hygiënisch gesloten wordt.

Met de Free Cooking Top en een Aquacooker als belangrijke, multifunctionele toestellen in de kooklijn, komen we tegemoet aan de wensen van de klant.

De Free Cooking Top kan gebruikt worden om direct (voeding) of indirect (pannen) te koken en heeft 4 aparte (tot 350°C) instelbare zones.

De Aquacooker kan, dankzij een precieze temperatuurscontrole tot op 1°C nauwkeurig, gebruikt worden om sous-vide gerechten te bereiden (vacuümkoken), maar kan ook dienst doen als bain-marie of pastakoker.

Beide toestellen zijn voorzien van een helder bedieningspaneel met backlit LED-technologie voor een digitale temperatuursaanduiding.

Combisteamer:

Hier hebben we gekozen voor een toestel van Electrolux Professional, type Skyline Premium S. Deze veelzijdige oven, met boiler, touchscreen, programma’s en automatische reiniging kan multifunctioneel gebruikt worden en bleek voor deze klant de beste keuze te zijn.

Passe:

Een naadloos werkblad van 5500 mm met diverse hoekuitsparingen, opstaande rand en ingelaste spoelbak zorgt voor een uitermate strak, maar ook hygiënisch geheel. Een strakke, zwevende warmtebrug, voorzien van infrarood elementen van 500W, houdt de afgewerkte borden warm.

De onderbouw (VLNR) bestaat uit een kiplade voor afval, een koelwerkbank met 2 deuren en 4 schuiven, een bordenwarmkast met schuifdeuren en een onderkast met schuifdeuren.

Vaatwas:

Een doorhuif vaatwasmachine van Hobart, type AUPL met omgekeerde osmose werd geïnstalleerd op een centrale plaats zodat deze gemakkelijk bereikbaar is voor zowel keuken- als zaalpersoneel.

De Hobart AUPL kan manden tot 600×500 mm (BxD) afwassen, heeft een extra hoge invoeropening van wel 540 mm, verbruikt slechts 1,4 liter water/cyclus, heeft een schakelbare tweede waspomp én een vuilverwijdersysteem waardoor er niet moet voorgespoeld worden.

Dankzij de omgekeerde osmose moeten glazen en bestekken niet meer gepolijst worden.

Ventilatie:

Het lage plafond bood geen mogelijkheid voor een klassiek rechte muurdampkap. Een op maat gemaakte schuine dampkap werd geïnstalleerd en gekoppeld aan het ventilatiesysteem voor een evenwichtige luchtstroom in de gehele horecazaak.

RESULTAAT

In overeenstemming met de klant werd een strakke, praktische state-of-the-art (open) keuken met multifunctionele toestellen geplaatst.

Chef Mathias en zijn team kunnen hun creativiteit te buiten gaan in deze ontzorgende, rustgevende en inspirerende keuken.

Naast bovenbeschreven keuken heeft de klant ook beroep gedaan op Servito voor diverse toestellen in de bar, een voorbereidingskeuken in de kelder alsook een op maat gebouwde koelcel met externe koelgroep.

Het gehele project werd uitsluitend door het technische team van Servito geïnstalleerd. Er werd geen beroep gedaan op onderaannemers. De klant had slechts een aanspreekpunt en werd volledig ontzorgt door onze diensten.

Een eer om samen te werken aan uitmuntendheid

We willen het hele team van Bar Bulot bedanken voor hun vertrouwen in Servito en de mogelijkheid om aan dit prestigieuze project mee te werken. Het is een eer geweest om samen te werken met een restaurant dat bekend staat om zijn uitmuntendheid en om een bijdrage te leveren aan hun voortdurende succes.

Bekijk de foto’s van deze prachtige keuken en laat je inspireren door het vakmanschap en de schoonheid die we hebben gerealiseerd. We hopen dat deze nieuwe realisatie je zal enthousiasmeren en aansporen om contact met ons op te nemen voor jouw eigen keukenproject.

Servito, waar vakmanschap en verfijning samenkomen om jouw professionele droomkeuken te realiseren.

Testimonials

Wat onze andere klanten zeggen