Realisatie: The View

Realisatie: The View

Mechelen

The View is een hip restaurant, lounge en zomerbar aan het gezellige waterskimeer Battenbroek in Mechelen. Zij staan voor een lekkere fusion keuken met dagverse ingrediënten. Onze uitdaging was om, in overleg met de klant, een praktische en functionele keuken te ontwikkelen zodat de chefs zich kunnen focussen op hun creaties.

The View

Uitdaging:

“Creëer een functionele en toegankelijke keuken”, een uitdaging die we met plezier aangingen.

Op basis van de wensen van de klant ontwikkelden we een eerste ontwerp in 2D en 3D. Na verder overleg werkten wij het plan uit tot deze volledig beantwoorde aan de wensen en noden van onze klant.

Kooklijn en passe:

De kooklijn is opgebouwd uit kooktoestellen van Electrolux Professional, type 700XP. Lasertechnologie maakt een strakke verbinding tussen de verschillende units van deze kooklijn mogelijk.

De passe vormt samen met de kooklijn één eiland. Het naadloos werkblad sluit perfect aan bij de kooklijn wat zorgt voor een strak eindresultaat. De onderbouw is samengesteld uit gekoelde werkbanken van de ecostore HP Premium-lijn van Electrolux Professional en rvs maatwerk. Op die wijze zorgen we voor een praktische invulling van de ruime.

Het geheel werd gemonteerd op een RVS sokkel voor een hygiënische afwerking.

Combisteamer:

Hier hebben we gekozen voor een ‘System Rational’ SelfCookingCenter. Deze veelzijdige steamer met boiler, touchscreen, programma’s en automatische reiniging kan multifunctioneel gebruikt worden en bleek voor deze klant de beste keuze te zijn.

Vaatwas:

Gezien de grote capaciteit van de zaak is gekozen voor een vaatwasopstelling die het werk van de medewerkers zo licht mogelijk maakt.

Er is geopteerd voor een doorschuif vaatwasmachine met een automatisch vuilverwijderingssysteem zodat de vaat niet moet voorgespoeld worden. Deze Hobart, type AUPL, kan bovendien manden tot 600×500 mm (BxD) afwassen, heeft een extra hoge invoeropening van wel 540 mm én verbruikt slechts 1,4 liter water/cyclus. Kortom: naast een efficiënte ook een energiezuinige oplossing.

Dezelfde filosofie volgden we bij de keuze van de glazenwasmachine. Met een waterverbruik van slechts  2 liter/cyclus en een ingebouwde droogfunctie komt de Hobart GP tegemoet aan de vraag naar efficiënte en zuinigheid. Gecombineerd met de omgekeerde osmose zorgen we er zelfs voor dat de glazen niet meer gepolijst moeten worden.

Ook een Servito keuken?

Testimonials

Wat onze andere klanten zeggen